KEVIN KAMENETZ
County Executive

September 18, 2015

. Dear Licensee (s):

CHARLES E. KLEIN,Chairman
Board of Liguor License Commissioners

Pursuant to Rule 9 — Drive-In or Curb-Service Dispensaries and Delivery Outside the
Licensed Premises of the Boards Rules and Regulations, you are required to come before the
board for a formal hearing to be approved. This rule does not affect any establishments that

were approved prior to July 20, 2015,

Upon receipt of your request a hearing will be scheduled. You will be notified of the date,

time and location of the hearing.

If you have any questions or concerns feel free to contact our office.

Sincerely,

L0 bl

Mike Mohler
Chief Administrator

Cc: License File
Day Fiie
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RULE 9 - [DRIVE-IN OR CURB-SERVICE DISPENSARIES] DELIVERY OUTSIDE THE
LICENSED PREMISES

A. Alcoholic beverages may only be sold, served, and consumed on that part of the licensed
premises which has been specifically approved for such uses by the Board. No licensee
shall permit the sale, service or consumption of alcoholic beverages at drive-in or curb-
service dispensaries.

B. 1.IN ACCORDANCE WITH ARTICLE 2B, § 12-301 OF THE ANNOTATED CODE OF
MARYLAND, A RETAIL LICENSEE MAY RECEIVE AN ORDER FOR ALCOHOLIC
BEVERAGES (BEER, WINE OR LIQUOR) BY MAIL, TELEPHONE OR MESSENGER
AND MAY FILL SUCH ORDER BY DELIVERY AND THE PAYMENT FOR THE
ALCOHOLIC BEVERAGES AT THE PLACE OF DELIVERY.

2. A. BEFORE A RETAIL LICENSEE MAY RECEIVE AND FILL ORDERS FOR
ALCOHOLIC BEVERAGES BY DELIVERY, THE RETAIL LICENSEE SHALL RECEIVE A

LETTER OF AUTHORIZATION FROM THE BOARD.

B. THE BOARD MAY ISSUE A LETTER OF AUTHORIZATION ONLY AFTER A
REVIEW BY THE BOARD.

C. THE BOARD MAY NOT ISSUE A LETTER OF AUTHORIZATION TO ANY
LICENSEE WHO HAS BEEN FOUND BY A FINAL DECISION OF THE BOARD OR ANY
COURT OF COMPETENT JURISDICTION TO HAVE VIOLATED ANY RULE OF THE BOARD

OR ANY LAW PROHIBITING THE SALE OF ALCOHOLIC BEVERAGES TO MINORS WITHIN
FIVE (5) YEARS OF THE DATE OF THE HEARING REQUIRED UNDER SECTION 2.B.

D. AT THE TIME OF APPLICATION FOR A PERMIT UNDER THIS RULE, A
RETAIL LICENSEE SHALL SUBMIT TO THE BOARD INFORMATION CONCERNING THE
TRAINING OF ITS DRIVERS IN VERIFYING THE AGE OF RECIPIENTS OF ALCOHOL

DELIVERIES.

3. THE PERSON WHO DELIVERS THE ALCOHOLIC BEVERAGES UNDER THIS RULE
SHALL BE AT LEAST 21 YEARS OLD.

4. A. TO COMPLETE THE DELIVERY OF ALCOHOLIC BEVERAGES UNDER THIS
RULE, THE PERSON DELIVERING THE ALCOHOLIC BEVERAGES AND THE PERSON
RECEIVING THE ALCOHOLIC BEVERAGES SHALL COMPLETE AND SIGN A FORM
PROVIDED BY THE BOARD.

B. THE RETAIL LICENSEE SHALL RETAIN THE FORM FOR NOT LESS THAN
ONE (1) MONTHS AFTER THE DATE OF DELIVERY AND SHALL ALLOW THE FOLLOWING
TO REVIEW THE FORMS ON REQUEST:

[. THE CHIEF ADMINISTRATOR OR THE CHIEF ADMINISTRATOR’S

DESIGNEE;

. THE BOARD;

II. THE DIRECTOR OF PERMITS, APPROVALS AND INSPECTIONS OR
THE DIRECTOR’S DESIGNEE; OR




